USLOVI KORIŠĆENJA

U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima („Sl. glasnik RS”, br. 104/2009, 99/2011, 119/2012 i 29/2016), zabranjeno je koristiti sadržaje sa ovog bloga/veb-sajta ukoliko je upotreba istih u suprotnosti sa uslovima korišćenja navedenih u tekstu koji sledi.

Osim u slučajevima kada je to drugačije naglašeno, ovaj blog, tekstovi i fotografije na njemu pripadaju autoru bloga.

Zabranjeno je:

1) Tekstove prepravljati prema sopstvenom nahođenju. Tekstove je dozvoljeno deliti, preuzimati i/ili citirati bez prethodne saglasnosti autora, ali isključivo bez ikakvih izmena i uz navođenje „živog” izvora, npr.:

Tekst preuzet sa: Nastavnica Jovana

ili

Izvor: Nastavnica Jovana

2) Fotografije preuzimati, deliti, obrađivati i umnožavati ukoliko one pripadaju autoru bloga i/ili njegovim maloletnim saradnicima. Ukoliko je drugačije navedeno, odnosno ukoliko je naznačeno da su fotografije preuzete sa veb-sajtova na kojima je ili dozvoljeno besplatno preuzimanje sadržaja ili autorska prava nisu jasno naznačena, autor bloga ne polaže prava na njih.

3) Komentarisati ukoliko se komentarom podstiče govor mržnje, diskriminacije ili ukoliko komentar sadrži uvrede na nacionalnoj, rasnoj, polnoj, verskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Autor bloga zadržava pravo da komentar koji je u suprotnosti sa pravilima korišćenja ne objavi i/ili izbriše. Takođe, autor bloga ne snosi odgovornost za komentare posetilaca bloga.

4) Reklamirati svoje usluge i/ili proizvode na ovom blogu. Uz prethodni dogovor o saradnji, moguće je reklamirati lični blog ili veb-sajt ukoliko isti govori o srpskom jeziku ili o tematici koja je u vezi sa decom.

Lični podaci uneti prilikom prijave za praćenje bloga neće biti ustupljeni trećim licima na korišćenje.

Ukoliko nastavite da koristite ovaj blog, to znači da se slažete sa uslovima korišćenja i da ćete, ukoliko neki od njih prekršite, snositi odgovornost pred sudom u Beogradu koji je nadležan za kršenje autorskih prava.

Copyright ©2016–2019 Jovana S.